Integer, oprecht en met liefde voor elk mens

werk ik aan een vergroting van het bewustzijn bij iedereen die daar behoefte aan heeft. Bewustzijn is voor mij het vergroten van de liefde voor jezelf, waarna de liefde voor anderen kan gaan stromen. Liefde zal gaan stromen wanneer iemand vanuit de intrinsieke motivatie zelf keuzes kan gaan maken. Door liefde te laten stromen komt er meer contact met de essentie die we werkelijk zijn.

Dankzij een ziektetraject van 6 jaar, waarbij ik uiteindelijk in bed en in een rolstoel belandde, ben ik in contact gekomen met de essentie die ik ben.

Alice Bekelaar Well-Being Life CoachingTijdens het ziekteproces kwam ik in aanraking met een holistische leefstijl en ik leerde hoe alles met elkaar in verbinding staat. Ik leerde dat er
mogelijkheden waren om mijzelf te genezen. Sceptisch als ik was, kwamen er geregeld beren op de weg en lagen er dalen en bergen op mijn pad. Ik geloofde er vrij weinig van dat dit mogelijk zou zijn. Maar toch betrapte ik mij er steeds weer op dat ik er mee aan de slag ging. Ik kon mij openstellen voor -de toen meest vreemde- helingstechnieken. Ik liet, spannend als ik het vond, de Westerse geneeskunde los en concentreerde mij op Oosterse technieken, waaronder werken met emoties gelegen op de meridianen. Niet lang daarna kwam ik in aanraking met de Helende Reis van Brandon Bays. Een techniek die een -opgeslagen- emotie via visualisatie opnieuw in een veilige setting laat beleven, om de emotie te kunnen uiten en verwerken. Via deze techniek kwam ik ook in contact met de essentie, de Bron, die wij van binnen allemaal in eenheid zijn.

Ik gooide mijn hele leven om, ik veranderde mijn voedingspatroon naar Oervoeding/Paleo, ik ging werken met emotieverwerking via meridianen en paste de technieken toe die ik leerde via het ondergaan van Helende Reizen. Binnen een half jaar knapte ik op. Ik ging in mijn eentje met de auto naar mijn droom-land Zweden, om daar een maand lang mijzelf (mijn Zelf?) te kunnen hervinden. Ik leerde daar de vrijheid ervaren en de innerlijke kracht in mijzelf weer activeren.

Na deze ervaring ben ik steeds meer aandacht gaan besteden aan de Bron, de essentie die ik duidelijk kan ervaren. Door meditatie en door heling van het innerlijk kind, wordt het nu steeds gemakkelijker om te kunnen handelen vanuit de Liefde die we zijn.

Liefs,
Alice Bekelaar

Non-dualiteit & Een Cursus in Wonderen in mijn praktijk

In de essentie zijn alle mensen met elkaar verbonden, ontstegen aan het lichaam. Als je iemand vraagt: “Wie ben jij?”, ben je dan het lichaam? Ben je de spulletjes die je hebt? Ben je een diploma of een huis? Natuurlijk niet! Deze vormen zijn allemaal tijdelijk ‘van aard’ en kunnen nooit volledige weergeven ‘wie of wat’ je nu precies bent. Ook zijn deze tijdelijke vormen onderhevig aan de tijd.

seek not to change the world but choose to change your mind about the world - a course in miraclesVoor mij is het bestaan van mijn Zelf tijdloos en niet onderhevig aan de vorm die het tot uiting brengt. In de essentie zijn we allen verbonden in de eeuwige Liefde die we écht zijn. Door gedachtes die we hebben krijgen situaties en uiterlijkheden vorm. Onze gedachtes bepalen wat we om ons heen zien in deze droomwereld. Dat gaat nog verder: Ook het lichaam is onderdeel van de droom die wij denken te leven. Ook al lijkt het vaak zo ontzettend echt, het is slechts een droom, want de werkelijke wereld vindt plaats in eenheid, daar waar alles samen komt en waar geen afscheiding is. Die eenheid kun je ervaren, daaruit kun je handelen en daar kun je in leven. Dat zijn de lessen die Een Cursus in Wonderen leert: Lessen en ideeën die steeds meer duidelijkheid brengen over wie je werkelijk bent. En zolang er nog steeds een onderdeel in ons gelooft in deze droomwereld, zullen we daarin verder blijven dromen.

Er wordt gebruik gemaakt van de termen ego en God. De droomwereld is gecreëerd door het ego, terwijl slechts God kan bestaan. God is de eenheid, de Liefde, de Bron of hoe je daar naam aan wilt geven. Het ego denkt dat hij deze wereld gecreëerd heeft en daar heerser is. Hij regeert in angst, vanuit angst worden vele keuzes gemaakt in deze ogenschijnlijke droomwereld. En zolang er ergens een keuze blijft uit angst, zal daar geen Liefde aanwezig zijn.

In mijn leven -ontstaan door het geloof dat het ego echt is- ben ik steeds op zoek naar wat de keuze voor Liefde nu werkelijk is. Voor mij is een belangrijke stap daarin vergeving; de stap om mij te herinneren dat ik terug verlang naar de essentie die ik ben, de keuze voor Liefde. Die keuze, die herinnering, is wat de Cursus een Wonder noemt.

Ik beoefen dit principe in het dagelijks leven. Als cliënt in mijn praktijk hoef je geen kennis te hebben van Een Cursus in Wonderen en hoef je je daar ook niet in te verdiepen. Meer blijdschap, plezier, vrijheid en liefde zul je sowieso gaan ervaren na de sessies die ik geef.
Wil je wel meer verdieping en verlang je ook naar de essentie die je bent, via het principe van Een Cursus in Wonderen? Dan kan dat altijd aanvullend op de sessies die ik bied. Binnenkort zal ook de mogelijkheid komen om bij mij een bord spel te spelen gebaseerd op Een Cursus in Wonderen, om de verdieping te vinden in je vraagstukken.

gratis kennismakingsgesprek button roze