Posted by on 15 maart 2017

Ben jij er klaar voor om je dromen te gaan leven?!
Ben jij bereid om vol voor je dromen te gaan?!

Lees dan verder!

Weet je nog niet zo zeker of jij wel klaar bent om je dromen te realiseren en zie je nog te veel beren op de weg?! Lees dan vooral niet verder. 😉

De thema’s waar ik over schrijf zijn de thema’s die spelen in mijn leven. Dat geldt voor iedereen, iedereen schrijft, leest, handelt naar de thema’s waar hij of zij zelf in zit. Voor mij is het thema nu: doen, waarmaken, ontwikkelen, ondernemen. Doorpakken en actie! Er is mij namelijk de laatste maanden ontzettend duidelijk geworden hoe belangrijk het is om te DOEN. ‘Gewoon’ in actie over gaan. De koe bij de hoorns vatten. Daarom is dit blog er voor de mensen die hun dromen ECHT waar willen gaan maken. Ben jij er klaar voor om in actie over te gaan?!

Welke dromen heb jij?

dromen en slapenIk ken mensen die er van dromen om een rijk en welvarend leven te hebben, waarin ze veel geld verdienen/krijgen/hebben. Maar ik ken ook mensen die dromen van een leven in eenvoud, misschien wel alleen, op een berg in (de) stilte. Omdat ik vanuit mijn bedrijf veel werk, en verbinding maak met mensen die hun hart willen volgen, hoor ik veel mensen spreken over hun dromen. Ze spreken hun wens naakt en puur uit naar mij. Een gevoelig onderwerp want dromen en wensen zijn vaak spannend om uit te spreken. Wat zal de ander er van vinden? Ga ik deze droom ooit werkelijk ervaren? Wat gebeurt er als ik nu mijn droom uitspreek en volgende week misschien wel iets anders wil, zit ik er dan aan vast?

Durf jij je dromen volmondig uit te spreken?

Durf jij te zeggen: Ik wil miljoenen op mijn bankrekening hebben staan. Ik wil een liefdesleven met een partner die onvoorwaardelijk van mij houdt en die voor mij door het vuur gaat. Ik wil een droomhuis bouwen. Ik wil de man van mijn leven vinden en kinderen krijgen. Ik wil een leven in de natuur. Ik wil als een nomade de wereld over trekken. Ik wil reizen.
Durf jij je droom uit te spreken, zonder meteen in angst te schieten en jezelf te verdedigen? 

Vaak hoor ik de mensen om mij heen hun droom vervolgen met zinnen die beginnen met een MAAR.
Maar: Ik heb nu niet genoeg geld.
Maar: Ik heb nog een partner waar ik rekening mee moet houden.
Maar: Ik heb kinderen en kan ze niet alleen laten.
Maar: Ik weet niet waar ik moet beginnen.
Maar: Ik heb nog zoveel beperkende overtuigingen om dit waar te maken.
Maar: Ik kan mijn familie niet achter laten.

Lieve jij,
Als jij een droom hebt en die werkelijk droomt, dan is er geen maar! Als jij een MAAR hebt, dan gaat die ‘maar’ voor op je dromen. Kies er dan ook voor om die ‘maar’ die jij aandraagt, in je droom te verwerken. Wees eerlijk naar jezelf. Droom de dromen die je ECHT wilt. Want dat zijn de dromen die uitkomen.
Komt je droom om veel geld te hebben uit een gevoel van tekort? Ga dan aan de slag met je tekorten. Komt je droom om de wereld over te reizen omdat jij je gevangen voelt (in je relatie of gezin)? Ga dan aan de slag met je gevangenschap.

LET OP! Dit is geen aanval op jou of jouw dromen. Dit is een prikkeling om je aan het denken te zetten, om je gedachtes te onderzoeken en om je wakker te maken tijdens het dromen. 😉 

De wereld is een projectie van jouw denken

Alles wat je ziet en wat er gebeurt om je heen is een uitwerking van hoe jij in het leven staat. Jouw leven is een uiting van jouw denken. De dromen die beperkt worden door gedachtes zullen dus ook als een beperkte droom tot uiting komen. Zo ver jij mogelijkheden ziet, voelt en denkt, zo ver zullen die mogelijkheden ook bewaarheid worden in je leven.

dromen realiseren uitkomenWat houdt je tegen!

Als je dan je dromen eerlijk in beeld hebt gebracht voor jezelf is het tijd om te onderzoeken wat je tegenhoudt, wat maakt dat jij halve dromen leeft. Welke beperkingen in je gedachtes zorgen er voor dat je nu deze droom niet leeft.
Je kunt 1000-en-1 therapieën volgen, methodes toepassen, affirmeren, visualiseren, moodboarden om er achter te komen wat jouw remt om je droom(leven) te leven. Maar uiteindelijk zul je gewoon in actie moeten komen. Je zult moeten gaan leven, denken, voelen in de droom. Elke beperking die jij hebt op je droom is een beperking die je terug zult gaan zien. Maak simpel weg korte metten met je beperkende gedachtes. Als je een beperkende gedachte bij jezelf ziet kun je maar twee dingen doen:

 1. Je kunt je droom aanpassen om je beperkende gedachte mee te nemen in de droom
  Bijvoorbeeld: Wil je reizen maar je partner wil niet mee en daardoor ga jij nooit reizen? Ga dan alleen, verzin een andere droom die je wel samen met je partner kunt doen, of ga op een reis die je partner ook ziet zitten en voel je droom als vervuld.
 2. Je kunt je beperkende gedachte doorzien en loslaten
  Veel mensen reageren op deze ‘uitdaging’ met: “Ja, makkelijker gezegd dan gedaan”. Maar nee… dat is niet zo. Je kunt namelijk je gedachtepatronen herkennen en ze aangaan: Oké, ik denk nú zo en dat remt mij, wat kan mij weer laten stromen nu?! Zo simpel is het. Het is een beperkende overtuiging om te denken dat je ze niet 1-2-3 kunt oplossen/veranderen. Ook met deze overtuiging heb je dezelfde twee keuzes: aangaan of dit integreren in je leven; je kunt blijven denken dat een beperkende gedachte lastig op te lossen is óf je gaat de uitdaging aan en laat deze gedachte los.

Meer kun je niet doen. Er is geen andere keuze dan deze twee. Door dit te realiseren en door hier steeds naar terug te keren, ga je ervaren hoe makkelijk het is om je dromen te realiseren. Om te (door)zien dat je al je dromen die je droomt al leeft.

Stel nu dat je op een berg wilt gaan zitten, omdat je als een monnik/guru wilt gaan leven. Er zijn guru’s die in een grot leven en tot zelfrealisatie komen, stel dat je dit wilt… Weet dan ook dat deze mensen geen tv hadden, geen mobiele telefoon, geen/weinig kleding en dat zij elke dag bedelen om te eten. Je kunt wel een droom hebben maar maak die helder, weet zeker dat jij een droom hebt die je ECHT waar wilt maken. Misschien ben je wel alleen op zoek naar rust en ruimte. Misschien wil je wat meer vrijheid ervaren dan je nu ervaart en lijkt het er op alsof je die monnik/guru wilt zijn maar eigenlijk wil je die niet zijn, je wilt meer ruimte en vrijheid ervaren terwijl je wel dagelijks lekker wilt eten, mooie kleding aan wilt trekken en geregeld de tv aan wilt zetten.

Kom in actie!

vliegeren blijheidAls je eerlijk bent, je hebt helder wat je wel wilt en wat niet, en je hebt gekozen welke beperkende overtuigingen je wilt behouden en welke je los wilt laten… dan ben je er klaar voor om in actie over te gaan. Ga handelen naar je droom. Geld en tijd zijn de grootste beperkende ideeën, heb je geld nodig? Verkoop je auto, tv, meubilair, versimpel je leven, koop geen nieuwe kleding (vraag je omgeving), koop alleen noodzakelijke voedingsmiddelen enzovoort! Je kunt ECHT ergens op besparen. En als dat niet kan en je ECHT geld nodig hebt voor je dromen, ga dan werken. Hoe onzinnig het baantje ook is, als je ECHT je droom leeft en geld er voor nodig hebt kom je echt wel aan geld, al is het baantje simpel. Heb je geen tijd om je droom te verwezenlijken?! Dan heb je blijkbaar andere prioriteiten die je nu belangrijker vindt. Pas je droom dan aan.

Doe elke dag een handeling die gekoppeld is aan je droom(leven). Als je echt wilt, ga je er voor!
Get off your ass in to action 😉

Samengevat

 1. Maak je droom(leven) helder, zo duidelijk mogelijk. Wees eerlijk in wat je PRECIES wilt bereiken.
 2. Herken al je beperkende gedachtes die je remmen om de droom tot waarheid te maken.
 3. Kies er voor of je je droom aanpast aan je beperkende gedachtes OF laat al je beperkende gedachtes los.
 4. Handel in en leef je droom! Vraag om je heen of mensen je kunnen helpen, ideeën hebben, spreek er over.
 5. Maak je vooral niet druk over HOE je er gaat komen!

De weg naar je droom is niet aan de orde!

Je droom(leven) ontstaat NU, op dit moment. Want al jouw gedachtes projecteren jouw dromen. Daarom hoef je alleen maar ELK moment in je droom(leven) te stappen om het waar te maken. Alle andere gedachtes zijn onwaar.

Ik droomde lang van emigreren naar Zweden en zag ALTIJD beren op de weg. Was het niet geld, dan was het wel dat ik niet wist in welke regio ik zou willen wonen. Waren het geen zorgen om een baan, dan was het wel zorgen om gezondheid… Sinds we de beren los hebben gelaten komt de verhuizing naar Zweden met rasse schreden dichterbij. EN HOE is dit gebeurd?!! Via een oud studiegenoot van mijn vriend kregen we een aanbod voor werk, nog geen twee weken later zat hij al in Zweden. We waren geen social media contacten meer met de oude studiegenoot, zij wist niet dat wij de droom hadden om in Zweden te wonen en wij waren zelfs bezig om in NL te gaan verhuizen omdat we namelijk ons droom(leven) achterna gingen: we wilden namelijk buiten wonen en meer rust ervaren om ons huis. Tot het leven besloot om ons een trip naar Zweden aan te bieden. Nu, 4 maanden later zijn we nog 1 maand verwijderd van het gedroomde buitenleven in een vrijstaand huis op een schiereiland in een natuurreservaat…
Vraag je dus vooral niet af hoe, laat je vooral verrassen door de manier waarop het leven jouw droom(leven) waarmaakt!

zweeds huis
Maak je droom zo gek als jij wilt

…. en geloof er in!

Alice Bekelaar Well-Being Life CoachingDit blog is geschreven door Alice Bekelaar

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

*You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>