Vector BegeleidingDoor je eigen innerlijk kind te kunnen accepteren en omarmen kun je jezelf lief hebben. Vanuit de liefde voor jezelf kun je verbinding maken met de Liefde die we in de ware essentie zijn. Daardoor wordt het gemakkelijker om een positief, ontspannen en vrij leven te hebben waarin je uit overvloed en liefde kunt handelen. Ook omgang met anderen, in een relatie of op het werk, wordt door jezelf lief te hebben liefdevoller en prettiger. Zo verdwijnen stress, angst, boosheid en verdriet en komt er ruimte om de mooie kanten van het leven te gaan zien en ervaren. De start is om je innerlijk kind lief te hebben om van daaruit steeds meer richting je ware kern te komen.

Innerlijk kind coaching helpt je om de liefde voor jezelf en anderen te hervinden!

Tijdens coaching werk ik vanuit de oorsprong dat alles wat ruimte en aandacht nodig heeft mag ontstaan. Alle vraagstukken zijn welkom. Door open te staan voor alle gedachtes en ervaringen wordt het mogelijk voor jou om je veilig te voelen, waardoor je gemakkelijker open kunt stellen en waardoor jouw innerlijk kind meer ruimte krijgt om te spreken.

Door je innerlijk kind te laten spreken wordt er duidelijk waar de oorsprong ligt van je huidige ongenoegens. De aanpak vindt dus plaats bij de kern, zo wordt de wortel van je problemen aangepakt. In plaats van behandelen van het oppervlakkige probleem, het gevolg, ga je de oorsprong helen. En door het helen van de oorsprong, zul je merken dat je in soortgelijke situaties ook geen ongenoegens meer ervaart.

gratis kennismakingsgesprek button roze

Waarom werken met het innerlijk kind?

De eerste 21 levensjaren vormen de basis waarmee we de wereld zien en beleven. Gedurende de baby-, kinder- en jeugdtijd leren we verbanden te leggen en ontwikkelen we emoties en gevoelens die horen bij bepaalde gebeurtenissen.Jongetje dat meeuwen voert op een boot met een quote over het innerlijk kind
Als kind hebben we 12 basisbehoeften* of 12 kernverlangens** die we graag vervuld zien worden, om liefde te kunnen ervaren. Deze behoeftes heeft een kind nodig van zijn of haar de ouders (en/of opvoeders). Wanneer de behoeftes van een kind volledig vervuld zijn, kan een kind in liefde opgroeien. Toch is het zo goed als onmogelijk om alle 12 behoeften van ouders te krijgen, omdat ouders zelf ook de behoeften niet volledig hebben vervuld. Ze kunnen niet iets doorgeven wat ze zelf ook niet -volledig- hebben ontvangen. Ouders geven alleen door wat zij zelf, op hun beurt, weer hebben gekregen in hun eigen opvoeding. Daarom zal een kind vrijwel altijd een tekort oplopen in één of meerdere behoeften. Wanneer het kind opgroeit tot een volwassene, zonder volledig vervulde behoeftes, zal de wens zijn om deze tekorten op een manier aan te vullen. De behoeftes willen vervuld worden door mensen of dingen uit de omgeving, dat wordt vaak ook gezien bij het vinden van een partner. Bij de zoektocht naar een partner wordt er onbewust gekeken naar de behoeften die deze partner aan kan vullen. Aanvulling vanuit de omgeving werkt maar tijdelijk en er komt daardoor steeds meer behoefte voor aanvulling. Een partner, kind, ouder, vriend(in) of (huis)dier kan de behoefte tijdelijk aanvullen maar er zal een gemis blijven die binnen in de volwassene zit. En dat verlangen komt uit het innerlijk kind dat elke volwassene met zich mee draagt. Door het innerlijk kind te ontdekken, kan er achter gekomen worden wat de behoeften zijn van het innerlijk kind. Die behoefte kan de volwassene ZELF aanvullen.

Door in contact te komen met het innerlijk kind wordt duidelijk welke behoefte er is en komt er een mogelijkheid om deze zelf –op een duurzame manier– aan te vullen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Na een kennismakingsgeprek waarin je klacht of probleem besproken wordt zal de sessie starten. Het kennismakingsgesprek is altijd gratis en kan plaatsvinden op het moment van de sessie of daags daarvoor. In het kennismakingsgesprek omschrijf je waar je tegenaan loopt en welke situaties er nu spelen in je leven. Bij aanvang van de eerste sessie is het niet nodig om kennis te hebben van je innerlijk kind of welke behoeften je hebt, tijdens de sessie(s) komen we daar achter. Goed om te weten is dat de coaching die ik bied alleen digitaal / online plaatsvindt. Dat kan via Skype, videobellen, WhatApp of email. We kunnen samen overeenkomen wat jij prettig vindt en wanneer jij ruimte hebt. Ook wordt het daardoor mogelijk om op de momenten dat jij ergens tegenaan loopt, mij te WhatsAppen met je vraag en ik je snel kan antwoorden. Zo hoef je niet te wachten tot je afspraak. Ik vind dit belangrijk omdat je ergens in het moment tegenaan loopt en dan ook direct feedback kunt krijgen en niet een week of langer hoeft te wachten en de situatie dan al verdwenen is.

boompje die door asfalt groeit met de tekst Innerlijke kracht is sterker dan uiterlijk vertoonEr wordt gewerkt met verschillende werkvormen, het vinden van de juiste werkvorm voor jou en je klacht ontstaat tijdens de sessie. Ik werk voornamelijk met Innerlijk kind Visualisatie / Innerlijk kind reis. Een techniek die je rechtstreeks naar de Bron brengt en die je de antwoorden op jouw klachten zelf laat ervaren en verwoorden. Doordat je zelf de antwoorden voelt (ervaart) en onder woorden brengt, worden deze antwoorden je al meteen eigen en kan er heling plaatsvinden. De antwoorden zullen authentiek zijn en passen bij jouw gevoels- en beleefwereld waardoor het makkelijker is om te handelen en leven met deze antwoorden. Je staat in je eigen kracht en maakt zelfstandig keuzes, waardoor het makkelijker in je leven wordt geïntegreerd dan wanneer ik je een antwoord zou geven die jij uit moet voeren.

Ik ga uit van het principe dat we allemaal heel en perfect zijn en dat we de kracht en liefde in ons hebben. Door omstandigheden -tijdens het opgroeien- hebben we overtuigingen in ons leven opgebouwd waardoor we zijn vergeten hoe krachtig en liefdevol we, in onze kern, zijn. Tijdens een coachingssessie is het mijn doel om jou de veiligheid te kunnen bieden waarin je de moed vindt, om je eigen kracht en liefde te kunnen gaan ervaren zodat jij jezelf weer als heel en perfect kunt ervaren.

gratis kennismakingsgesprek button roze

Voor wie is dit geschikt?

Deze techniek is voor iedereen geschikt. Ook als je nog nooit gewerkt hebt met je innerlijk kind of als je niet weet hoe je moet visualiseren. Ik werk met zowel jong als oud. Alles wat je nodig hebt om een gelukkiger, rustiger en vrolijker leven te krijgen draag je al bij je. Ik help je bij het vinden van het vertrouwen in je eigen krachten door je dit tijdens visualisatie te laten ervaren.

Door mijn uitgebreide kennis van voedings(gedrag)patronen en van Oervoeding/Paleo is het ook mogelijk om leef- en eetstijlpatronen te veranderen onder mijn begeleiding.

Voor welke klachten is deze vorm van coaching geschikt

Relationele problemen; met partner, gezin, familie, ouders, werkgever/-nemer
 Hulp bij (het vinden van) werk
Gezondheidsklachten of onder-/overgewicht
Omgang met Chronische vermoeidheid
Angst- en paniekproblematiek
Onzekerheid
Hervinden van je passie

button met tekst maak nu een afspraak

*bron: 12 basisbehoeften zijn omschreven door Fiona Brouwer in het boek Ik ben een goede relatie.
*bron: kernverlangens zijn omschreven door Sylvia Leegwater (Roosendaal) & Willem Jan van de Wetering


NB De cliënt blijft altijd verantwoordelijk voor zijn of haar eigen geluk en gezondheid. Alice Bekelaar en Well-Being Life Coaching kan onder geen enkele voorwaarde verantwoordelijk gesteld worden voor gedrag, gevoel en gezondheid van de cliënt.